tiistai 25. joulukuuta 2012

Ihanat kirjaisat joululahjani!


Tänä vuonna ostin enemmän kirjoja lahjaksi kuin koskaan ennen. En edes jaksa muistella kuinka monta. Ja se kannatti, sillä sain myös lahjaksi enemmän kirjoja kuin koskaan ennen! Yhteensä 12 kpl (joista tosin 2 itseltäni :D). Aika hyvä saalis, sanoisin! Kaikki kirjat näkyvät kuvassa mutta lueteltakoon ne vielä tässä:

1) Frances Hodgson Burnett: Salainen puutarha - itseltäni sain!

2) Charles Dickens: Saiturin joulu - myös itseltäni! Luin jo aaton jälkeisenä yönä, joten lisää siitä varmaan lähipäivinä blogissani

3) Ulla-Lena Lundberg: Is: sain ystävältäni! Aloitettiin jo aaton jälkeisenä yönä, heti kun Saiturn joulun viimeinen sivu sulkeutui. (Ilmeisesti joulukuu on hyvää aikaa marmattaa julkisesti facebookissa, ettei onnistu lainaamaan kirjastosta jotakin tiettyä kirjaa, sillä joku tuttu voi ottaa siitä onkeensa :P)

4) David Benedictus: Paluu Puolen Hehtaarin Puistoon: sain äidiltäni. Täydellinen yllätys, josta olin hyvin ilahtunut! :)

5) L.M. Montgomery: Complete Anne of Green Gables, yht. 8 kirjaa: Sain siskoltani! Siis engalnniksi kaikki Annat pokkariversioina, tulivat sellaisessa yhteispaketissa. Ei ollut mikään yllätys, vaan tiesin siskon hankkineen tämän toiveestani Adlibriksestä.

Lisäksi sain myös muutaman muun kirjallisuuteen liittyvän lahjan:

Toiselta siskoltani sain tällaisen Tietojen kirja -nimisen opuksen, joka joskus tosiaan on ollut kirja, mutta...
 
... sisus paljastaakin kirjan rasiaksi, josta löytyy 7 rintamerkkiä, jotka siskoni on omin käsin näpertänyt. (Minun siskoni on kova näpertäjä!)
 
  Ylimmässä merkissä on minun oma kuva lapsuusvuosiltani ja kuudessa muussa on lemikirjailijoideni kasvonkuvia:
 

 
 
Lisäksi se siskoni, joka antoi minulle Anna -kirjat, oli ostanut myös yhteislahjan perheellemme,
joka oli osoitettu kaikille kirjojen ystäville. Minä sain kunnian avata lahjan, ja sisältä paljastui suurenmoisen kokoinen kirja, joka oikeastaan onkin kirjallisuusaiheinen tietovisapeli:
 


The Great Penguin Bookchase -pelissä on tarkoitus kerätä omaan kirjahyllyynsä yksi kirja jokaisesta kuudesta eri värikategoriasta. Eri värit edustavat eri tyyppisiä kirjoja. Esim. keltainen väri on lastenkirjallisuus ja hupikirjat, oranssi väri puolestaan klassikot, sininen tietokirjallisuus jne. Saadakseen tietyn värisen kirjan, on osattava vastata kortissa olevaan kysymykseen, joka koskee kyseessa olevan värin aihepiirin kirjallisuutta. Niin kirjahyllyt kuin kirjatkin ovat kooltaan hyvin pieniä, sillä kirjahyllyt toimivat pelaajien pelinappuloina.
 
Tältä näyttää täynnä oleva kirjahylly:
 
 
Hauskinta ja haastavinta pelissä oli aluksi liimata kansitarrat kirjoihin, sillä jokainen pelin pikku kirja tarvitsee tietysti kannen. Tarroissa on ihan oikeiden kirjojen nimiä.
 
 Se haastava osuus hommassa oli se, että kunkin värin kirjoja oli muistaakseni 8, mutta kunkin värin tarroja puolestaan 10. Siispä piti jokaisesta värikategoriasta jättää käyttämättä 2 kansitarraa, ja tästähän syntyi pientä riitaa siskosten kesken, kun olisimme halunneet käyttää kaikki omien lempikirjojemme kannet!
(Tämä siitä huolimatta, että kirjojen nimillä ei ole mitään käytännön merkitystä pelin sisällön kannalta. Mutta yksityiskohdat ovat tärkeitä!)
 
Eikös nämä pikku kirjat näytäkin niin kovin suloisilta! :)
 

 
 
P.s. Pikku visa, josta palkintona ainoastaan aitoa tietämisen riemua: kuinka monta lempikirjailijaani tunnistatte näistä rintamerkeistäni? :)




21 kommenttia:

  1. Hienoja kirjalahjoja! Kovasti alkoi myös kiinnostamaan tuo Great Penguin Bookchase -peli. Ihania yksityiskohtia, joskin haastavia tällaiselle nakkisormelle...

    Aivan mahtavia nuo rintamerkit! Charlotte Brontë, Topelius, Montgomery, Dickens, Austen ja Strindberg, otaksuisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ovat hienoja! :D Peli on oivallinen. Tietysti haasteena on ainakin itselleni, että se on englanninkielinen. Onneksi kuitenkin pelikaverini eli isosiskot osaavat enkkua paremmin kuin minä. (Ja tietysti englanninkielinen kulttuuri näkyy myös kysymysten sisällössä)

      Olen aika vaikuttunut sinun naamantunnistustaidoista! Siis aivan nappiin meni nuo kaikki :) Minulla meni aika kauan arvaillessa, keitä kuvissa on! Strindberg oli ainoa, jonka tunnistin aivan heti.

      Poista
  2. Tuo peli vaikuttaa aivan mahtavalta! Ja nuo pelin pienet kirjat ovat todellakin söpöjä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi kerros ollaan sitä eilen pelattu ja mahtavaa oli. Tänä iltana seuraa varmaan toinen kierros :) Pikku kirjojen söpöys oli riemastuttavaa :D

      Poista
  3. Oo, huokailin täällä monta kertaa ihanien lahjojesi perään :D Tiedätkö, mistä tuon pelin voisi ostaa? Toisaalta, kukaan ei kuitenkaan haluaisi sitä pelata mun kanssa, mälsää :/ Siskosi on muuten taitava, ihania rintamerkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huokailuistasi, Suvi! :)

      Siskoni kertoi ostaneensa Adlibriksesta, joten ainakin sieltä. Harmi, jos sinulla ei ole pelikavereita! Tämä peli ei kuitenkaan mielestäni ollut välttämättä sellainen, että tarvisi olla joku kirjaharrastaja sitä pelatakseen. Osa kysymyksistä oli yllättävänkin helppoja ja lisäksi arvaamalla pääsi aika pitkälle, sillä kysymyksissä oli a, b ja c -vaihtoehdot.

      Ja tuo toinen siskoni on todellakin aika taitava. Hän tekee kaikenlaista ja myy myös tuotteitaan joissakin Turun museokaupoissa. Nämä merkit kyllä olivat aivan minua varten suunniteltu :)

      Poista
  4. Wau mitä lahjoja! Tuon pelin haluaisin minäkin... tosin en valita enkä edes kadehdi, sillä itselleni pukki toi Maailman ihanimman kirjan lahjaksi! (Rakastuin jo ensinäkemältä terapiataidekirjaan Maailman ihanin tyttö, nyt maailman ihanin serkkuni lahjoi minut sillä vaikka se on järkyttävän kallis.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Elma Ilona! :) Suosittelen kyllä peliä! Ja kuten edellä vastailin, niin ainakin Adlibriksestä saa, jos kiinnostaa. Mutta ihanaa, että pukki helli myös sinua! Olen tuosta Maailman ihanimmasta tytöstä kuullut ja nähnyt niitä kuvia täällä netissä, mutta luulen, etten ole itse kirjaa ikinä oikeasti nähnyt. Varmasti ihana kirja! :)

      Poista
    2. Mahtavan lahjan olet kyllä saanut Elma Ilona! Maailman ihanin tyttö on minusta superihana kirja! :)

      Poista
  5. Vau! Todella ihania kirjoja olet saanut :) Odotankin jo kommenttejasi Vihervaaran Annasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anni! Voin kyllä sanoa, että pidän Vihervaaran Annasta aivan hulluna! Olen tänä vuonna aloittanut uusintakierroksen niiden suhteen ja lukenut neljä ekaa kirjaa (kaksi niistä löytyvät blogini ekoista bloggauksista), joten jatkan varmaan vitosesta eli Anne´s House of Dreams sitten kun ehdin! :)

      Poista
  6. Oijoi, mitä lahjoja! Kun luin postaustasi, ajattelin ensin, että kyllä, parhaat kirjalahjat saa usein itseltä... Mutta ei, sinä olet kyllä aivan loistavia lahjoja kaikilta! Ihanan viitseliäs sisko sinulla ja todella kiinnostava tuo peli. Hassua, juuri tänään mietin, onkohan kirjallisia lautapelejä. On siis ainakin yksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Jenni!
      Olen kullä tyytyväinen sekä omaan että läheisteni panokseen näissä joululahjoissa! :) Kyllä mulla on niin ihania siskoja, että olen aivan ylpeä! :) Kiva jos sinäkin sait hyvän pelivinkin tästä! :)

      Poista
  7. Kylläpä on hyvä kirjalahjasaldo! :D Vautsi, minun lukuni on surullinen 0, mutta sen nyt tiesinkin jo ennen joulua. :D

    En ole ikinä lukenut Salaista puutarhaa ja olen kai siinä asiassa jonkinlainen poikkeus. Se kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselta, ainakin tuo sinun painoksesi on suloisen houkuttelevan näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Voi harmi, ettet saanut kirjoja, mutta tietysti muutkin lahjat ovat mukavia. Sain minäkin lisäksi paljon muuta, esim hienon snö of sweden -korun, josta olen hyvin onnellinen.

      No enpä ole minäkään Salaista puutarhaa ikinä ennen lukenut, mutta pian luultavasti olen! Anna-kirjat ovat tästä saaliistani ainoat,jotka olen lukenut aiemmin. Joten ehkäpä Salaisen puutarhan aika ehtii koittaa vielä sinullekin! :)

      Poista
  8. Iik, ihania lahjoja - ja minäkin haluan tuollaisen pelin!!!

    Kuvista tunnistan ainakin Ch. Bronten, Topeliuksen, Montgomeryn ja Austenin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Aika hyvin tunnistettu! Nuo kaksi ukkoa alarivissa vasemmalta oikealle ovat Dickens ja Strindberg, muut tiesitkin aivan oikein :D

      Poista
  9. Pahoittelen kovasti sitä, että huomasin kommenttisi blogissani vasta tänään. En ennen joulua ehtinyt kummemmin ajatella blogin päivittelyä...

    Ihanan kirjaisia joululahjoja olet saanut! Erityisesti Anna-sarja englanniksi kuulostaa oikein houkuttelevalta ja samoin Paluu puolenhehtaarin puistoon. Nalle Puh oli yksi lapsuuden suosikkini. Omat kirjaisat joululahjani sain äidiltäni, Philippa Gregoryn Valkoinen kuningatar sekä saman sarjan toinen osa Punainen kuningatar.

    VastaaPoista
  10. Ei haittaa, Cilla! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Kiva, kun löysit blogini ja liityit lukijakseni! :)

    Hauksa kuulla, että sinäkin pidät joululahjoistani, sillä niin minäkin! :D Ja ihanaa, että sinäkin onnistuit saamaan kirjoja joululahjaksi!

    VastaaPoista